Informatief

Afslanken

De afslanktherapie

De afslanktherapie is bedoeld voor iedereen met overgewicht die wil leren daar zelf blijvend verandering in te brengen. De meeste mensen lukt het, met meer of minder moeite, kilo’s af te vallen. Meestal echter is het een tijdelijk effect (95% valt normaal gesproken terug!). Een streng dieet houdt niemand levenslang vol.

Doelstellingen

De afslanktherapie omvat dan ook 2 doelstellingen:

  • op een verantwoorde, gezonde en zo prettig mogelijke manier te komen tot gewichtsvermindering. U bepaalt zelf hoeveel u wilt afvallen;
  • nadat u uw doel bereikt heeft, niet wťťr dik worden.

Onderdelen van de therapie

De afslanktherapie bestaat uit 6 onderdelen:

  1. Diagnose (oorzaken zoeken).
  2. De acupunctuurbehandeling (ooracupunctuur vooral maar ook lichaamsacupunctuur indien nodig en eventueel Chinese kruidengeneeskunde).
  3. Dieetbegeleiding en meting en controle gewicht en vetpercentage
  4. Begeleiding met voedingssupplementen indien nodig of met gezonde kruiden die de honger helpen stillen.
  5. Psychologie van het afvallen en eetgedragsverandering zodat u na het afvallen niet weer gaat aankomen. Het idee is bij mensen die last hebben van extern eten (gezelligheidseten) of interne eten (emotie/stress eten) om anders met voedsel te leren omgaan. Zo kunt u een permanent resultaat krijgen. Daarvoor kunt ook ook huiswerk meekrijgen.
  6. Indien nodig bloedonderzoek en stimulering vetverbranding.

Mogelijke extra's

Optioneel zijn bloed voedsel-allergieonderzoek en PROGNOS doormeting voor uitgebreider diagnostiek. Hieraan zijn echter extra kosten verbonden
De acupunctuurbehandeling vindt meestal uitsluitend plaats aan beide oorschelpen. U krijgt dan 12 naaldjes in het ene oor en
2 naaldjes in het andere oor. Deze naaldjes blijven ongeveer
15 minuten zitten, waarna ze weer verwijderd worden. De behandeling heeft 2 effecten. Uw hongergevoel vermindert. Tevens worden uw gedachten, indien u op dieet gaat, niet zo door voedsel in beslag genomen. Daardoor kunt u het dieet beter volhouden. U voelt wel iets van de naaldjes, doch echt pijnlijk is het niet. Uiteraard wordt onder strikt hygiŽnische condities gewerkt, waardoor overdracht van infectieziekten uitgesloten is.

Dieetbegeleiding

De dieetbegeleiding is zeer individueel. Daarbij kunt u kiezen uit meerdere mogelijkheden:
Mogelijkheid 1 houdt in, dat we samen een dieet maken, afgestemd op uw situatie. U krijgt dus geen standaarddieet, maar een voor u zo geschikt mogelijk dieet.
Mogelijkheid 2 houdt in, dat u voor een extreem laag-caloriŽndieet kiest; Uiteraard nemen we wel maatregelen, zodat u gezond en fit blijft.
Mogenlijkheid 3 houdt in dat u uw eigen dieet volgt samen met de 5 overige afslanktherapieonderdelen (zie begin).

In het begin is een wat frequentere behandeling nodig, maar na een aantal weken is ongeveer 1 behandeling per 2 weken voor de meeste mensen voldoende.
De totale hoeveelheid behandelingen hangt uiteraard af van uw totale gewichtsvermindering en de snelheid waarmee u wilt afslanken en uw psychologisch profiel. Nabehandelingen zijn mogelijk en meestal ook verstandig.
De afslanktherapie vindt plaats onder mijn begeleiding.

Indien u voor acupunctuur verzekerd bent, wordt ook deze behandeling vergoed volgens uw eigen polisvoorwaarden.

Acupunctuur


Vele klachten en ziekten kunnen met acupunctuur genezen of verminderd worden. Met name pijn (b.v. spit, migraine) en verslavingen zijn bekend, maar ook vele andere klachten (b.v. moeheid, slapeloosheid, gordelroos, allergie, darmstoornissen, zenuwachtigheid, enz.) zijn vaak effectief aan te pakken, Niet alles is echter met acupunctuur te behandelen. Als u twijfelt of een behandeling bij u zinvol is, kunt u altijd even bellen voor informatie.
Een acupunctuurbehandeling houdt meer in dan een huidpuntbehandeling met massage, naald, elektrische prikkeling of andere stimulatie. Vaak is een aanvulling met andere therapieŽn zinvol (b.v. dieet, leefregels, extra vitaminen of mineralen enz.). Soms is overleg nodig met uw huisarts of behandelend specialist voor een optimale aanpak. Het gaat erom, dat u zo goed mogelijk behandeld wordt. Neemt u bij een consult dan ook altijd al uw medische gegevens mee, dan kan de diagnose zo goed mogelijk gesteld worden. Behandeling vindt plaats na telefonische afspraak.


terug naar overzicht Informatief