De Praktijk van A.A. van Dinteren

Complementair arts

De artsenpraktijk wordt gevoerd door Albert van Dinteren, die in 1985 is afgestudeerd als arts en in 1989 de huisartsenopleiding met succes afsloot. Hij heeft niet alleen jaren gewerkt als huisarts maar ook als complementair arts. Dokter van Dinteren werkt volgens de KNMG regels voor complementair werkende artsen.
Complementair wil zeggen aanvullend. Als arts denkt hij de patiŽnt/ gebruiker niet gebaat is bij polarisatie tussen reguliere en alternatieve geneeswijzen.
Vandaar dat hij nog steeds reguliere huisartsennascholing blijft volgen om volledig op de hoogte te blijven en toe te passen in de dagelijkse praktijk. Samen met u proberen we te komen tot een zo natuurlijk en vriendelijk mogelijke benadering van uw gezondheidsprobleem waarbij (wetenschappelijk) bewezen effectieve behandelmethoden voorop staan.
Dokter van Dinteren is arts. Al zijn diensten aan patiŽnten vloeien daaruit voort. De regulier medische beoordeling en second opinion zijn dus al ingebouwd .

Alternatief

Maar hij gebruikt vooral de meer bewezen "alternatieve" geneeswijzen.
Eerst heeft hij de artsenopleiding in de acupunctuur gevolgd, daarna in de homeopathie, de orthomoleculaire voedingsgeneeswijze, de kruidengeneeskunde, (zowel de Chinese kruidengeneeskunde als de Westerse fytotherapie). Voor de diagnosestelling gebruikt hij natuurlijk de reguliere laboratorium-/bloedonderzoek methoden indien aangewezen maar vult dit ook aan met uiterst moderne, computergestuurde meettechnieken zoals PROGNOS en de ASYRA testmethode.
Daarnaast hebben wij in het kader van nieuwe therapeutische mogelijkheden
voor de complementaire geneeskunde (CAM) de nieuwe, pijnloze lasertherapie methode voor locale behandeling, de Lasernaald acupunctuur, in onze praktijk geÔntroduceerd.

Kruidengeneeskunde

Vooral de kruidengeneeskunde staat dicht bij de reguliere geneeskunde wat betreft de werkzaamheid van de bekende stoffen. Deze vorm van, wat wij kennen als alternatieve geneeskunde, bestaat echter dankzij vele, vele jaren van, zowel klassiek als modern wetenschappelijk onderzoek. Er is precies bekend hoe bepaalde planten op mensen kunnen inwerken, welke klachten ze kunnen verlichten of genezen. Hier wordt nog steeds les in gegeven o.a. op de Universiteit in de vorm van het vak Farmacognosie (plantkunde), bijvoorbeeld aan de Farmacie faculteit van de Universiteit van Utrecht.
Ook kruiden kunnen bijwerkingen geven, indien ze niet juist toegepast worden. Vandaar dat een gedegen kennis nodig is om kruiden verantwoord toe te passen.