Werkwijze

Diagnostische technieken 1. Allereerst is er een vraaggesprek (anamnese).
  Graag alle middelen die u gebruikt zowel regulier als alternatief meenemen. Ook moeten wij u vragen naar uw verzekeringspas en identificatiebewijs op het eerste consult.
   
 2. Vervolgens het lichamelijk onderzoek (indien nodig);
   
 3. In ieder geval wordt ook naar tongbeeld gekeken en de pols gevoeld (stukje Chinese diagnostiek);
   
 4. PROGNOS meting wordt vaak ook gedaan (maar is niet bij alle klachten noodzakelijk). Met deze meting kan een goed idee gekregen worden hoe de energietoestand van iemand is en wat mogelijke oorzaken van een klacht kunnen zijn. Het kan een leidraad zijn voor verder onderzoek of ook meteen voor behandeling. Het is een pijnloze en eenvoudige manier van meten aan vingers en tenen die ontwikkeld is door de Russische arts en kosmonaut Prof.dr.med. V. Polyakov al in de tijd van het Russische ruimtestation MIR. PROGNOS streeft naar intergratie van reguliere en alternatieve geneeswijzen en kan ook ingezet worden om na te checken of u een medicijn wel of niet goed kunt verdragen. Ook kan met de PROGNOS aan Bioresonantietherapie gedaan worden.
   
 5. Bloedonderzoek. Zowel regulier als complementair ("alternatief") is uitgebreid mogelijk, maar niet altijd noodzakelijk.
  Voorbeelden: Checkups voor cholesterol en andere minder bekende risicofactoren voor hart- en vaatziekten. Aanvragen voor vele orthomoleculaire bloed- en ontlasting- en speeksel -onderzoeken (vaak niet vergoed door verzekering en soms helaas duur).
   
 6. ASYRA testmethode. Dit is een alternatieve meetmethode om met behulp van een stroomgeleidingsmeting een (niet wetenschappelijk gevalideerde) indruk te krijgen van het complete functioneren van het lichaam en de energetische behoeften van lichaam en geest.
  Middels een pijnloze energetische meting waarbij men 2 elektroden 5 minuten vast moet houden kunnen veel hints en aanwijzingen gevonden worden over het gehele lichamelijke functioneren.